Levering tirsdag og fredag - bestil dagen før inden kl. 09

Lammefond på ben

Ingredienser

  • 2 kg. Lammeben
  • 1 Hel hvidløg
  • 2 Løg
  • 1/2 Knoldselleri
  • 250 gr. Blomkål
  • 1 dl. Hakkede porrer
  • Peberkorn
  • Rosmarin
  • Salt

fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 250 grader.
  2. Kom alle ingredienserne i et ildfast fad og brun det af i 30 minutter, til det hele har fået farve.
  3. Tag fadet ud af ovnen og tilsæt vand, så det meste er dækket. 
  4.  Beklæd fadet med sølvpapir og skru ovnen ned på 60 grader. Lad det stå i ovnen i 6-8 timer. Alternativ kan du lade det stå og simre i en gryde på komfuret.
  5. Når fonden har simret længe nok, sies væsken fra grøntsager og ben.
  6. Lad væsken koge ind til det halve, så du får en mere koncentreret fond.
  7. Opbevar i en tætsluttet beholder på køl eller i fryseren.

GOD FORNØJELSE & VELBEKOMME

Scroll to Top