Confiteret andelår
Ingredienser
- 2 andelår
- 1 pakke andefedt
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk. frisk rosmarin
- 1 spsk. frisk timian
- Salt og peber
- Lidt sukker
fremgangsmåde
- Knus alle krydderier, sukker og hvidløg i fx en morter eller minihakker
- Smør krydderiblandingen på andelårene og stil dem forseglet på køl natten over
- Dagen efter tørrer du krydderiblandingen af andelårene
- Smelt andefedt i en gryde og læg andelårene ned i
- Læg låg på gryden og lad andelårene hygge sig i 3-4 timer ved svag varme, det må endelig ikke koge!
- Tjek lårene efter et par timer, når kødet falder fra hinanden når du stikker en gaffel i, er de færdige. Tag dem op og læg dem til side, gem fedtet!
- Inden servering kan du stege andelårene sprøde i resterne af andefedtet. Strøg med salt på lårene og steg dem på en varm pande med andefedtet, slut af med at sætte dem i ovnen i 10-15 min.
- Servér til julemiddagen eller i en burger
Tip: Kan også bruges på samme måde med andebryster