Mousakka m. jordskokker
Ingredienser
- 400 g. Oksehak
- 2 ds. Flåede Tomater
- 2 spsk. Tomatpure
- 1 Finthakket Løg
- 1 Fed Hvidløg
- 1/2 tsk. Kanel
- 1 tsk. Rosmarin
- 1 tsk. Oregano
- 1 tsk. Timian
- 1 tsk. Paprika
- Salt og Peber
- 1/2 l. Mornaysauce
- 300 g. Jordskokker i skiver
- 1 Aubergine i tynde skiver
- 125 g. Revet Mozzarella
- Olie til stegning
fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Svits løg og hvidløg i en gryde og tilføj derefter oksekødet.
- Når oksekødet er brunet af, tilsættes flåede tomater, tomatpure og alle krydderierne. Smag til og tilføj mere krydderi efter behov.
- Fordel et lag kødsovs i bunden af et ildfast fad, placer et lag aubergine og jordskokker ovenpå. Hæld mornaysauce udover, inden du starter forfra med kødsovs. Slut af med mornaysauce og revet mozzarella.
- Bag mousakkaen i 40-50 minutter og lad den stå i 20 minutters tid inden servering.
