Opskrifter

Tips & inspiration til dejlig mad
gaardmester opskrifter

Barbecue marineret blomkål

Barbeque marineret blomkål Ingredienser   400 g. blomkålsbuketter 2 spsk. Mosters grill rub 1 dl. Ketchup 1 tsk. Brun farin 1 tsk. Olie fremgangsmåde   1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.  2. Bland ketchup, brun farin og oliesammen i en skål. Tilsæt mosters grillrub og mix godt sammen.  3. Vend blomkålsbuketterne i marinaden. 4. Fordel buketterne

LÆS MERE
vilde blåbær og bananbrød

bananbrød med blåbær

BANANBRØD MED BLåBæR Ingredienser 2 bananer 2 æg 1 dl. vilde blåbær 1 tsk. Vanilje 1 tsk. Bagepulver 1 /2 tsk. Kardemomme 2 dl. Mel fremgangsmåde 1. Tænd ovnen på 180 grader. 2. Mos bananer og bland alle ingredienser sammen i en skål, på nær blåbær. 3. Rør det hele godt sammen, og til sidst blåbær

LÆS MERE
økologisk blomkåls pizza

blomkålspizza

Blomkålspizza Ingredienser 150 g. Blomkål 2 Æg 2 spsk. Hampefrø 30 g. Revet ost Valgfri topping fremgangsmåde 1. Tænd ovnen på 200 grader. 2. Blend alle ingredienserne i en minihakker. 3. Smør blomkålsmassen ud på en bageplade, så du har 4 små flade pizzabunde. 4. Bag pizzabundene i 20 minutter, til de er gyldne. 5. Top

LÆS MERE

Bowl med bagterodfrugter og hummus

Bowl med bagte rodfrugter og hummus Ingredienser 1 håndfuld kløvede rødbeder 1 håndfuld kløvede gulerødder 1 håndfuld kløvede pastinakker  1/4 mango (frossen eller frisk) 1/2 dl. Ærter 1/2 dl. Majs  1 Blommetomat 1/4 agurk 2 spsk. Hummus  Ruccola, Pinjekerner til topping, Olie, Honning, Rosmarin  fremgangsmåde   Vend rodfrugterne i lidt olie, honning og rosmarin. Del tomaten i 4

LÆS MERE

Bruchetta m. sardiner

Bruchetta m. sardiner tilberedning   Sardiner i krydret olivenolie Ristet brød Agurk Basilikum Grøn pesto fremgangsmåde 1. Skær brød i skiver og rist på begge sider.2. Hak agurk og basilikum fint.3. Smør brødene med grøn pesto og fordel agurk og basilikum på brødene. Top med små stykker sardin. tilberedning   Sardiner i tomat Ristet brød

LÆS MERE

Brydebrød med pesto

Brydebrød med hjemmerørt pesto Ingredienser 4 dl. Vand 25 g. Gær 2 spsk. Hørfrø 2 spsk. Sesamfrø 1 /2 tsk. Honning 1 /2 tsk. Salt 2 dl. Emmermel eller anden grovmel 6 dl. Hvedemel 1 dl. Havregryn 2 spsk. Pesto toscana – Vestjyske delikatesser 4 spsk. Olie fremgangsmåde 1. Rør gæren ud i en skål

LÆS MERE
mandler fra sicilien økologiske

Brændte, saltede og honning mandler

Brændte, saltede & honningmandler saltede mandler 200 g. mandler – 4 spsk. groft salt  4 dl. kogende vand  Opløs saltet i det kogende vand, og hældmandlerne deri. 2. Lad dem trække i saltvandet i ca 20 minutter. 3. Bag mandlerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.  4. Hold øje med dem, så de ikke

LÆS MERE

Fastelavnsboller med bær fyld

FASTELAVNSBOLLER MED BÆR-FYLD Ingredienser Hindbærfyld: 4 spsk Hindbær 1 tsk. Sukker 4 spsk. Vand 1 /4 liter Piskefløde Blåbærfyld: 4 spsk blåbær  1 tsk. Sukker 4 spsk. Vand 1 /4 liter Piskefløde Solbærfyld: 4 spsk Solbær  1 tsk. Sukker 4 spsk. Vand 1 /4 liter Piskefløde Havtornfyld: 2 spsk Havtornmarmelade 1 /4 liter Piskefløde fremgangsmåde 1. Start med at vælge hvilken

LÆS MERE

Galette med spinat og svampe

Galette med spinat & svampe Ingredienser  1 Færdiglavet tærtedej 120 g. Svampe 100 g. Spinat 1/2 rødløg  2 Æg 1 Løg 1 Fed hvidløg 30 g. Ost Salt  Peber  Oregano  fremgangsmåde Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Hvis du bruger spinat og svampe fra frost, kan du med fordel lade det tø op først, og hælde lidt

LÆS MERE
Scroll til toppen