Banankage med aroniaskum
Ingredienser
2 Æg
1 dl. Sukker
1 tsk. Vaniliesukker
3 bananer
2 dl. Hvedemel
1 tsk. Bagepulver 1 00 g.
Blødt smør
5-10 Medjoul dadler
1 dl. Aroniabær
1 spsk. Sukker
1 dl. Fløde
fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 200 C varmluft.
2. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt.
3. Mos de 3 bananer, og vend dem i æggeblandingen sammen med hvedemel, bagepulver og smør. Forsøg at lade være med at slå luften ud af dejen. Skær dadlerne i små stykker og vend dem også i dejen.
4. Smør en bageform med smør eller olie, og fordel dejen i formen.
5. Bag kagen i ovnen i 30-40 minutter, til kagen har sat sig.
6. Kog aroniabær med sukker, til de er faldet lidt sammen.
7. Pisk fløden luftig og vend derefter aroniabærerne i fløden.
8. Fordel fløden på kagen eller server den ved siden af.