Brændte, saltede & honningmandler
saltede mandler
200 g. mandler – 4 spsk. groft salt
4 dl. kogende vand
- Opløs saltet i det kogende vand, og hældmandlerne deri.
2. Lad dem trække i saltvandet i ca 20 minutter.
3. Bag mandlerne i ca. 15 minutter ved 200 grader.
4. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte
brændte mandler
200 g. Mandler – 2 dl sukker
2 spsk. kanel – 1 dl. vand
- Hæld mandler, sukker, kanel, og vand på en pande.
- Rør rundt mens sukkeret smelter. Først bliver det helt flydende, og så bliver det hvidt og tørt igen.
- Når det er blevet hvidt og tørt, begynderdet lige så stille at smelte igen og samler sigpå nødderne. Inden sukkeret når at smelte for meget igen, tages nødderne af, og køler af på et stykke bagepapir.
honningmandler
100 g. mandler – 1 spsk. vand
1 tsk. honning – lidt salt
- Rør alle ingredienserne sammen på en pande. Rør til vandet er fordampet, og tag dem så af panden.
- Mandlerne er meget klistrede, og egner sig bedst som topping på grød, kage eller ost.