Levering til hele DK tirsdag, onsdag, torsdag & fredag  bestil dagen før inden kl. 09.00

Bagt kuller m. selleripure, brunet smør og ristede nødder

Antal personer: 4 pers.

Samlet tid ca.: 40 min.

Ingredienser

Bagt kuller

Selleripure

Brunet smør

  • 100 gram smør
  • Citron

Ristet nødder

fremgangsmåde

Puréen

  1. Tag 500 gram knoldselleri op af posen og hæld det i en gryde sammen med løg og hvidløg, dæk med halv-halv af sødmælk og vand.
  2. Bring det i kog, hold godt øje så det ikke koger over eller brænder på og skru ned for blusset så snart det er kogt lidt op.
  3. Lad det simre i cirka 20 minutter, til alt er helt mørt.
  4. Hæld alt væsken fra med en si ned i en beholder
  5. Brug en stavblender til de møre grønsager og spæd forsigtigt til med væsken, indtil du er tilfreds med konsistensen. Den skal være både tyk og glat.
  6. Til slut smager du pureen til med salt, peber og surt og sødt indtil du er tilfreds med smagen.

Du kan eventuelt varme pureen op i en ny kasserolle.

Den bagte kuller

  1. Dup fisken tør, og læg stykkerne i et smurt ovnfast fad. Krydder let med salt og lidt peber.
  2. Bland olivenolie og persille og smør det på toppen af fisken.
  3. Sæt fadet med fisk på en rist midt i ovnen.
  4. Bag fisken i ca. 5-8 minutter – alt efter tykkelse.

Brunet smør

  1. Kom dit smør i en gryde og sæt den ved middelvarme. Lad smørret smelte.
  2. Når smørret er smeltet, falder vallen til bunds. Skru op for blusset, pas på du ikke brænder smørret af. Det skal bruse for at det brunes og får smagen og duften af nødder. Du kan nemt lugte når det er ved at være færdigt.
  3. Si vallen fra og kom det tilbage i en ren gryde.
  4. Lad det brunet smør køle lidt af og smag til med citronsaft.

Ristet hasselnødder

  1. Du kan både riste dine hasselnødder i ovnen eller på en tør pande. Rist dem i 5-10 minutter alt efter hvor meget varme du bruger. 
  2. Rul nødderne med et rent klæde og sortere nødder fra skaller
  3. Hak nødderne groft

Du kan også bruge andre nødder, som fx mandler

Servering

  1. Læg en god klat pure midt på tallerknen
  2. Placer din kuller fint ovenpå uden at det hele splatter ud
  3. Hæld brunet smør udover
  4. Drys med de ristede nødder
  5. Top med friske krydderurter, ærteskud eller frisk salat

 

GOD FORNØJELSE & VELBEKOMME

PRODUKTER FRA OPSKRIFTEN​

  • Kuller filet 600 g.

    99,00 kr.
  • Økologisk persille, hakket 75 g.

    19,00 kr.
  • Økologiske knoldselleri i tern 2,5 kg.

    99,00 kr.
  • Økologiske hasselnødder – gaardmester 500 g.

    90,00 kr.
Scroll to Top