Økologisk kylling fra Kongeå Kylling

De økologiske kyllinger fra Kongeå Kylling bliver opdrættet på en lille gård, Aagaard, lige nord for Kongeåen mellem Kolding og Esbjerg. Kyllingerne får grovfoder fra de er tre dage gamle og har adgang til hønsegården fra de er fuldt udfjerede, – når vejret er godt, kan de også komme ud inden, de har skiftet alle dunene ud med fjer. Hønsegården, – eller kyllingegården som det jo egentlig er, er et spændende sted. Her er store træer lige uden for stalden, bakket eng med mange forskellige urter og græs, og i en del af engen er der plantet forskellige frugttræer. Det er den største fornøjelse, at åbne lågerne ud til engen om morgenen, og se kyllingerne have travlt med at komme ud og rode i jorden og bladene under de store træer eller søge føde i græsset på engen.

De økologiske kyllinger er af en langsomt voksende race. De har stærke ben og tilbringer en stor del af deres liv udenfor. De får økologisk foder, og finder selv orme, biller og planter udenfor og får desuden grovfoder. Kyllingerne bliver omkring 80 dage gamle, inden de bliver slagtet på et lille fjerkræsslagteri i Flensborg, som er meget anerkendt for deres gode håndværk.

Økologisk gris fra Gråstensminde

De økologiske grise fra gården Gråstensminde har fri adgang til store marker og skovområder, hvor de bruger det meste af tiden på at rode i jorden efter græs, rødder og andre lækkerier. Det aktive liv samt den naturlige langsomme vækst giver kødet en fin struktur og fantastisk smag. De bliver slagtet ved Slagter Drachmann på Djursland, som er kendt for sin høje kvalitet og gode håndværk.

 

Økologiske lam fra Varde Ådal Lam

Varde Ådal er et lille familiedrevet landbrug, som sætter økologi, dyrevelfærd og bæredygtighed i højsædet. Lammene opdrættes på slægtsgården, hvor der også foregår en økologisk afgrødeproduktion, hvorfra dyrene får økologisk foder.

Lammene bliver slagtet på gårdens økologiske slagteri, hvor de primært bliver solgt fra familiens egen gårdbutik og til udvalgte restauranter og gårdbutikker. Familien lægger stor vægt på at dyrene har det godt og at produktionen foregår med så lidt spild som muligt. Familiens måde at avle på, den høje kvalitet af foder og fri adgang naturen giver fantastiske smagfulde udskæringer.

Økologisk fjerkræ fra Gothenborg

Gothenborgs økologiske, sorte Skovkylling er af racen Norfolk Black. Skovkyllingen er helt speciel, fordi den nyder at have sin daglige gang i skoven og finde sin mad i skovbunden.

Skovkyllingerne får lov til at vokse sig stor og saftigt i 90 dage på de grønne arealer. Den længere levetid og den aktive færden i skoven er med til at give kødet en fast struktur, mindre stegesving og en helt fantastisk smag.

Den økologiske Gothenborg-And er af den flotte landrace Mulard, som er en krydsningsand mellem den hvide landand og moskusanden.

Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur, som den får lov til at bygge op gennem 14 uger på græs- og kløvermarker. Ænderne vokser sig langsomt og naturligt sunde og velnærede. Mularden har et helt perfekt fedtlag, og så har den det lidt mørkere kød, som kendetegner moskusanden. Brystfileterne er ekstra tykke og lårene store og kødfulde. Efter 14 uger bliver ænderne slagtet. Gothenborg ænder har ved flere smagstest scoret topkarakter, og anses for at være en rigtig luksus-and.

Gothenborgs økologiske kalkun er en sort Bronzekalkun, som er en langsomt voksende race.
Den er særdeles god til at fouragere i det fri og finde føde på de grønne marker og i skovbunden.

 

Økologisk frugt og grønt fra Magnihill

Gaardmester forhandler økologisk frugt og grønt fra Magnihill af den bedste kvalitet. Magnihill er en svensk slægtsgård som har specialiseret sig i at producere og handle med dybfrossen frugt, bær og grønt, herunder også økologisk. De stiller høje krav til producenterne i forhold til kvalitet og miljø, hvorfor de også leverer de forskellige frø til landmændene.

Økologisk angus oksekød fra Rydalsgaard

På Djursland ligger det lille hobbylandbrug Rydalsgaard, hvor tre søskende er gået sammen om at producere anguskvæg på en 100% naturlig og økologisk måde. Angus-kvæg er kendt for at være en særlig smagfuld kødkvægsrace, og familien har indrettet kvægholdet efter dyrenes naturlige adfærd. Året rundt afgræsser flokkene gårdens marker og naturområder, og der gives  tid til en langsom og naturlig tilvækst.  Kalvene går sammen med moderen i minimum 8 måneder,  og som ungdyr opfedes de med græs og økologisk korn fra Rydalsgaards enge ud mod Randers Fjord, Når de er klar til slagtning aflives anguskvæget med minimal stress ude på marken under opsyn af dyrlæge. Kødet parteres i Djursland Slagtehus af slagter-Bo, inden de eksklusive partier bliver solgt her på shoppen.

Økologisk galloway oksekød fra Fuglsøgaard

I Hejsager, som ligger tæt ved Haderslev i Sønderjylland bor Rasmus Skau og Mette Clausen på slægtsgården Fuglsøgaard. Her opdrætter de økologiske galloway-kvæg, der går som naturplejere på enge og marker tæt ved gården.
Galloway-kvæg har egenskaber, som gør dem eminente til afgræsning af eksterne naturarealer til produktion af økologisk kvalitetskød baseret på dyrevelfærd. De er hårdføre, nøjsomme og kan producere kvalitetskød på arealer, hvor andre racer ikke kan leve. Den relative langsomme vækst gør, at kødet bliver meget finfibret. Gallowayracen indlejrer den sunde fedt i muskulaturen i små fedtlommer, hvilket gør det lettere at bevare kødets saftighed under tilberedningen. Fuglsøgaards galloway-kvæg er godkendt af Dyrenes Beskyttelse.

Økologiske mandler og olie fra Colombani

Colombani er en lille virksomhed, som er drevet af begejstring for økologiske og velsmagende produkter primært fra Spanien. Bag firmaet står Natascha og Jesper, som i 2014 rejste til Sydspanien på jagt efter fantastisk økologisk olivenolie. Den fandt de hos olivenbonden, Francisco, som producerer økologisk olivenolie i 7. generation. Ligesom Natascha og Jesper, er bæredygtig og økologisk produktion central for Francisco, og et samarbejde blev etableret. Siden har Colombani udvidet sortimentet med bl.a. økologiske, spanske mandler, som vi hos Gaardmester er så heldige at forhandle udover den fantastiske, økologiske olivenolie. Derudover har vi løbende udvidet sortimentet med andre nødder, kerner og senest tørret frugter, som alle er af fantastisk høj kvalitet.

Økologisk Skarø Is

Bag den efterhånden så berømte Skarø Is står parret Britta Tarp og Martin Jørgensen, som producerer de økologiske gourmet is fra hjemmet på Skarø.

Økologi er en mærkesag og selvfølge for den biolog-uddannede Britta Tarp, som blandt andet udvikler smagene i Skarø Is. Optimal smag og konsistens opnås ved at bruge de bedste råvarer i de rette mængder. Skarø Is anvender kun solmodne bær og frugt i ismassen – aldrig koncentrater.Blandt ingredienserne er birkesaft og sukkertang, der begge leverer sødme til isene sammen med økologisk rørsukker. Birkesaften kommer dels fra Skarøs birketræer, dels fra Avernakøs. Hindbær, stikkelsbær og solbær kommer fra Strynø og jordbærrene fra Tåsinge, så der er en del ø-samarbejde involveret, selvom der også er rabarber fra Sønderjylland.

Økologiske supper og færdigretter fra Supperiet 

Gaardmester har indgået samarbejde med dygtige Nete Vorgaard fra Supperiet, som laver de lækreste, hjemmelavede og naturligvis økologiske supper og færdigretter til os. Supperne og færdigretterne er lavet helt uden tilsætningsstoffer og hver beholder udgør en god portion, som kan serveres med brød, ris eller pasta og derved være et solidt måltid, når det skal gå stærkt, og samtidig være sundt og økologisk.

Nete Vorgaard ejer Supperiet i den gamle præstegård i Hundslund, hvor hun producerer supper og færdigretter efter originale opskrifter med de bedste lokale råvarer.