Fond på kraftben

Ingredienser

  • 1 kg. Oksekraftben

  • 2 Løg

  • 1 Fed hvidløg

  • 2 Gulerødder

  • 1/4 Blomkål eller anden grøntsagsrest

  • Olie eller smør til stegning

  • 1 tsk. Groft salt

fremgangsmåde

 

1. Hak grøntsagerne groft

 

2. Opvarm lidt fedtstof i en tykbundet gryde, og brun kraftbenene af.

 

3. Når benene har fået farve tilsættes grøntsager og salt. Hæld vand i gryden så det hele er dækket af vand.

 

4. Bring gryden i kog, og lad det simre i mindst 8 timer.

 

5. Når fonden er kogt færdig, sier du væsken og putter på glas. Hvis du ønsker en mindre portion, kan du lade væsken, uden ben og grøntsager, koge yderligere et par timer, for at koge det ind.

 

 

6. I en tætsluttet beholder kan fonden holde sig et par uger på køl eller måneder i fryseren.     

Tip: Brug fonden som smagsgiver i gryderetter, supper eller sovse. 

GOD FORNØJELSE & VELBEKOMME

Scroll til toppen